OVER ONS...

Olijfolie is er in veel soorten en maten, we kennen allemaal de grote merken in onze supermarkten. Die beloven ons veel en verleiden ons met mooie woorden op hun etiketten. Echter is vaak het tegendeel bewezen. De oliën zijn vaak van mindere kwaliteit dan dat ze doen beloven en worden gemengd met verschillende soorten olijfolie van verschillende kwaliteiten uit verschillende landen. Genoeg over wat u waarschijnlijk al weet...

 

OLIFICŌ is een heel ander verhaal, wij laten u kennis maken met pure extra vergine olijfolie uit Puglia. Olijfolie geboren uit een eeuwenoude traditie van de familie Frisino.  Alles wordt met respect voor de natuur geproduceerd, verzameld en verwerkt. Dit alles in handen van Mario, Francesco en Flavia Frisino. Het familie bedrijf is gesitueerd in Crispiano, vlakbij de stad Martina Franca in het mooie Puglia. In de Valle D'Itria regio tussen de typerende stenen wanden en oude masseria op 130 hectare aan grond. Een land vol prachtige oude olijfbomen. De rassen Peranzana ( gebruikt voor medium fruitige extra vergine olijfolie ) Coratina ( gebruikt voor de intens fruitige extra vergine olijfolie en de Leccino ( gebruikt voor de licht fruitige extra vergine olijfolie. De belangrijkste missie van de familie Frisino is om een olijfolie te maken van extreem hoge kwaliteit! 

 

Leuk weetje... Onze naam OLIFICŌ is geboren uit twee Italiaanse woorden Olio en Magnifico, want magnifiek zijn onze oliën zeker!

De geschiedenis...

Het bedrijf Frisino is geboren uit een droom van vader Mario. Toegewijd aan zijn geboorteland, een kenner van inheemse gewassen en net zo eigenwijs als de eeuwenoude olijfbomen zelf. Het is dankzij vader Mario dat Francesco en Flavia Frisino het stokje met trots kunnen overnemen en de droom van vader Mario kunnen voortzetten. 

 

De toekomst...

Met enthousiasme en innovatie zetten Francesco en Flavia de traditie voort. Hun extra vergine olijfoliën ruiken naar de streek Puglia, spreken over dorpen met een rijke geschiedenis, ze ademen de golven van de zee, en ze geven emoties. Kijkend naar de toekomst blijven Francesco en Flavia innoveren met respect voor de natuur en de eeuwenoude tradities van de familie Frisino.